Ingyenes szállítás 3000 Ft felett! Szállítási információk

Nők Lapja Café: Ez a cég a tavalyi év legjobb női munkahelye

A Győr közeli, rábapatonai Tutti Élelmiszer-ipari Kft. nyerte el a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést. A fagylaltporokat, instant termékeket és táplálékkiegészítőket előállító vállalat november 13-án vette át a díjat a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) hetedik alkalommal írta ki a pályázatot, melyen a 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában az első helyet a Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el.

A Győr melletti Rábapatonán található vállalat gyakorlatilag a semmiből indult, mára közepes méretű társasággá nőtt, és szilárd piaci pozíciókra talált itthon és külföldön egyaránt. A többek között arab és EU-s piacokra kerülő termékek sorában különböző instant termékek és italporok, vitaminok és táplálékkiegészítők találhatóak.

Középpontban a családbarát szemlélet

„Cégünk családi vállalkozásként indult, és annak ellenére, hogy időközben középvállalattá nőtt, a családbarát szemlélet továbbra is az egyik legfontosabb pillére a cég etikai magatartásának” – nyilatkozta a díj átvételét követően Prohászka Andrea, a Tutti Kft. cégvezetője.

A Tutti Kft. életében a női munkavállalók a kezdetektől fogva jelen vannak, és egyre nagyobb arányban, komolyabb pozíciókban veszik ki részüket az értékteremtésből. Ma már a közép- és felső vezetők közel fele is női munkavállaló, sőt a meglehetősen férfiasnak titulált műszakvezetői munkaköröket is hölgyek töltik be.

Gyermek mellett és középkorú nőként is érdemes itt dolgozni

„Cégünk rendszeresen alkalmaz női pályakezdőket, illetve még családalapítás előtt álló fiatal hölgyeket. A gyakori felvételből fakadóan évente előfordul kismama, valamint gyedre, gyesre távozó kolléga, akiket az általuk igényelt idő elteltével szívesen visszavárunk. Részükre rugalmas munkaidő-beosztást vagy részmunkaidőt ajánlunk” – ismertette a cégvezető.

A középkorú női munkavállalók helyzetére is tekintettel van a vállalat, jelenleg a foglalkoztatottak 46 százaléka 45 év feletti nő. A feltűnően magas arány részben az alacsony fluktuációnak, részben az életkor szerinti diszkrimináció elkerülésének köszönhető.

A Tutti Kft. a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a cég női munkavállalóinak és az MNKSZ szakértőinek véleményei alapján nyerte el. A vállalat értékrendjét és üzleti magatartását hűen tükröző kérdőíveket a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség értékelte ki.


Forrás: http://www.nlcafe.hu/csalad/20141124/no-munkahely-elelmiszeripar-tutti