Ingyenes szállítás 3000 Ft felett! Szállítási információk

Piac & Profit: Élelmiszer-ipari cég lett az év legjobb női munkahelye

A Győr közeli, rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést. A fagylaltporokat, instant termékeket és táplálékkiegészítőket előállító vállalat 2014. november 13-án vette át a díjat a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől – nem sokkal az Üzleti Etikai Díj elismerés előtt.

A Personal Hungary Szakkiállítás Női Fóruma keretében adták át a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a nők esélyegyenlőségét kiemelten kezelő hazai vállalatoknak. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) hetedik alkalommal írta ki a pályázatot, a díjakat november 13-án a társaság elnöke, Ferenczi Andrea adta át.

A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában az első helyet a Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el, melynek képviseletében Prohászka Andrea cégvezető és Prohászka Ottó ügyvezető vette át az elismerést. A Győr melletti Rábapatonán található vállalat gyakorlatilag a semmiből indult, mára közepes méretű társasággá nőtt, és szilárd piaci pozíciókra talált itthon és külföldön egyaránt. A többek között arab és EU-s piacokra kerülő termékek sorában különböző instant termékek és italporok, vitaminok és táplálékkiegészítők találhatóak. A Tutti Kft. egyik legnagyobb erőssége az egyedi termékek készítésében megmutatkozó rugalmassága, folyamatos termékfejlesztése, melynek köszönhetően a legkülönbözőbb piaci réseket is képes kitölteni.

„Cégünk családi vállalkozásként indult, és annak ellenére, hogy időközben középvállalattá nőtt, a családbarát szemlélet továbbra is az egyik legfontosabb pillére etikai magatartásának” – nyilatkozta a díj átvételét követően Prohászka Andrea. A vállalat jelenlegi telephelyének kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy az épületen kívül és belül is olyan kellemes környezetet nyújtsanak dolgozóiknak, ahol szívesen töltik napjaik egyharmadát. A családias légkör megőrzése a cég dinamikus növekedése során is nagyon fontos maradt, ennek érdekében évről évre különböző közösségformáló programokat – horgászhétvégéket, főzőversenyeket, biciklitúrákat és céges ünnepségeket – szervez a vállalat.

A Tutti Kft. életében a női munkavállalók a kezdetektől fogva jelen vannak, és egyre nagyobb arányban, komolyabb pozíciókban veszik ki részüket az értékteremtésből. Ma már a közép- és felsővezetők közel fele is női munkavállaló, sőt a meglehetősen férfiasnak titulált műszakvezetői munkaköröket is hölgyek töltik be. „Cégünk rendszeresen alkalmaz női pályakezdőket, illetve még családalapítás előtt álló fiatal hölgyeket, sokan közülük diákalkalmazottként kezdtek a Tuttinál. A gyakori felvételből fakadóan évente előfordul kismama, valamint GYED-re, GYES-re távozó kolléga, akiket az általuk igényelt idő elteltével szívesen visszavárunk. Részükre rugalmas munkaidő-beosztást vagy részmunkaidőt ajánlunk, megkönnyítve a munkába való visszatérést, és segítve a munka és a család közti egészséges egyensúly megőrzését. A GYES-ről visszatérőket a cég külsős HR szakértője is segíti a visszailleszkedésben” – folytatja a cégvezető.

A középkorú női munkavállalók helyzetére is tekintettel van a vállalat, jelenleg a foglalkoztatottak 46 százaléka 45 év feletti nő. A feltűnően magas arány részben az alacsony fluktuációnak, részben az életkor szerinti diszkrimináció elkerülésének köszönhető. A Tutti Kft. a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a cég női munkavállalóinak és az MNKSZ szakértőinek véleményei alapján nyerte el. A vállalat értékrendjét és üzleti magatartását hűen tükröző kérdőíveket a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség értékelte ki.


Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/elelmiszeripari-ceg-lett-az-ev-legjobb-noi-munkahelye