Ingyenes szállítás 5000 Ft felett! Szállítási információk

Sikeresen lezárult pályázati projekt

Cégünk sikeresen lezárta a "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység a TUTTI Élelmiszeripari Kft-nél" nevezetű projektet, melyre 2010. áprilisa során 72.012.102 Ft támogatást nyert.

A GOP-1.1.1 jelű pályázat (Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása c. pályázati konstrukció) Közreműködő Szervezete a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.) volt.

Az összesen 118 millió Ft értékű fejlesztés eredményeképpen egy innovatív összetételű táplálékkiegészítő tablettát ("3PTM Amino Matrix" készítmény) fejlesztettük ki, majd a Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Anyagcsere, endokrin és diabetológiai belgyógyászati osztályával közösen megvizsgáltuk a készítmény súlycsökkentő hatását egészséges sportoló- és egészséges, sporttevékenységet nem végző személyekre.

A kutatást a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyei Regionális Kutatásetikai Bizottság engedélyezte. Engedélyszám: 76-1-5/2011.

A vizsgáltak köre: ismert súlyosabb alapbetegséggel nem rendelkező, mindkét nembeli, 19-60 éves személyek.

  1. aktívan sportoló, egészséges személyek
  2. aktív sporttevékenységet nem végző egészséges személye

Az 1-es csoportba 60 fő, míg a 2-es csoportba 20 fő került bevonásra.

A kutatás elsődleges célja a készítmény biztonságosságának elemzése volt. Az elvégzett vizsgálataink alapján állítható, hogy mind az aktív sporttevékenységet végző fiatal, mind a rendszeres fizikai aktivitást nem végző egészséges, mérsékelt testsúlytöbblettel rendelkező személyek esetében a vizsgálati készítmény napi 2x4 tabletta dózisban biztonságosan adható. Mindkét vizsgálati csoportban azonos, kedvező hatást észleltünk az alábbi paraméterekben:

Csökkent a haskörfogat, csökkent a systolés és diastolés vérnyomás az éhgyomri vércukor érték. Az összkoleszterin szintje, a HDL- és LDL koleszterin érték a fiatal, sporttevékenységet végző csoportban csökkenést mutatott, míg az idősebb csoportban az LDL-koleszterin érték esetében kismértékű növekedést találtunk.

A készítmény vizsgálataink alapján biztonságos, aktív sporttevékenység esetén ajánlható, illetve olyan esetekben, ahol fokozott fehérjebevitelre lehet szükség.

www.nfu.hu
www.magzrt.hu

2011. november 14-én megtörtént a GOP-1.1.1-09/1-2010-006 sz. pályázat záró rendezvénye.