Ingyenes szállítás 3000 Ft felett! Szállítási információk

Chai Latte: aranycsillagot kapott a Tutti legújabb fejlesztése

A márciusban rendezett „Superior Taste Award 2016” íz-megméretésen az iTQi szakmai zsűrije közel 1 300 terméket díjazott, amelyek között 6 magyarországi nyertes volt. A Tutti keleties fűszerezésű, tejes tea italporát – a látvány, az íz, az állag és az illat kategóriákban elért pontok összesítéseként – a független bírák jónak minősítették és aranycsillaggal jutalmazták.

Harminc évvel ezelőtt fagylaltporok fejlesztésével alapoztuk meg sikeres vállalkozásunkat. Mára a hagyományos, közismert termékek mellett a különleges innovációk jellemeznek bennünket. Ilyen a legújabb, díjazott fejlesztésünk is, a gazdag indiai ízvilágú Chai Latte italpor, amellyel elsősorban az export piacokat célozzuk meg. Örvendetes, hogy a tavalyi instant Jegeskávé Italporunk három csillagja mellé egy újabb termékünk, újabb elismerésével gazdagodtunk.” – mondta Prohászka Ottó, a Tutti Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Az iTQi – Európa egyetlen pártatlan szakmai testülete – által 2005 óta szervezett megméretésen minden terméket a saját kategóriájában jutalmaznak a bírák, szigorú érzékszervi vizsgálat során, egyéni vak kóstolás és laboratóriumi minőségvizsgálatok alapján. A zsűri 17 különböző nemzetiségű – az európai szakma élvonalába tartozó –, nemzetközi tekintélyű, köztük Michelin csillagos séfekből, bor- és italszakértőkből, sommelier-kből áll. A „Superior Taste Award díj” odaítélése során a kóstolók nem az éttermi előírásokat követik, hanem szubjektíven értékelik a termékeket. Az étel- és italszakértő ítészek a nevezett termékeket három kategóriába sorolják: az 1 arany csillag esetében 70-80% közötti értékeléssel jó, a 2 arany csillagnál 80-90% közötti értékeléssel figyelemre méltó, a 3 arany csillagnál pedig több mint 90%-os az értékelés, és kivételes a minősítése.

A díj hivatalos átadójára június 2-án, Brüsszelben kerül sor.