Ingyenes szállítás 5000 Ft felett! Szállítási információk

ÁSZF

Általános szerződési feltételek a tutti.hu webáruház használatához

Tájékoztatjuk, hogy a „tutti.hu” webáruház (a továbbiakban: Webáruház) használatával Ön elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) foglalt rendelkezéseket. A Webáruház használatának elengedhetetlen feltétele, hogy a Felhasználó e feltételeket megismerje, ezért kérjük, hogy a feltételek elfogadása előtt alaposan olvassa el és értelmezze az itt foglalt rendelkezéseket.

Jelen ÁSZF 2015. december 1. napjától annak visszavonásáig érvényes; az Üzemeltető a változtatás jogát fenntartja. 

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.1. Üzemeltető

A Webáruházat a Tutti Élelmiszeripari Kft. üzemelteti (továbbiakban: Üzemeltető).

1.2. Az Üzemeltető adatai

 • Cégnév: Tutti Élelmiszeripari Kft.
 • Cégjegyzékszám: 08-09-002467
 • Nyilvántartást vezető bíróság: Győri Törvényszék Cégbírósága
 • Adószám: 10713435-2-08
 • Közösségi adószám: HU10713435
 • Bankszámla: 10960008-00000002-63000003
 • Telephely: 9142 Rábapatona, Pinkerét
 • Elérhetőség: tutti@tutti.hu amely elektronikus levélcím az Üzemeltető által rendszeresen használt, és állandó kapcsolattartásra alkalmas elérhetősége.
 • Adatvédelmi azonosító: Az Üzemeltető a NAIH adatvédelmi nyilvántartásába bejegyzett adatkezelő.
 • Nyilvántartási szám: NAIH-93140/2016.
 • Szerződés nyelve: magyar
 • A szerződés iktatás: A szerződések saját belső azonosítóval ellátva az Üzemeltető által iktatásra kerülnek.
 • Tárhelyszolgáltató: MAGYAR TELEKOM TÁVKÖZLÉSI NYRT.
 • Székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.

1.3. A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval, illetve a vásárlással jelen Általános Szerződési Feltételekkel szerződés jön létre az Üzemeltető és a Webáruház használója között. Amennyiben Ön az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, a Webáruházban vásárlást nem eszközölhet.

1.4. A Webáruház használata, valamint a Webáruház által nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes alapon történik, és az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás megfelelő nyújtásához szükséges mértékben, a Webáruház felületén elérhető Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak módon és mértékben használja fel.

1.5. A Webáruház üzemeltetője a változtatás jogát fenntartja mind a forgalmazott termékek köre, azok ára, a szállítási határidők és költségek valamint a szerződéses feltételek vonatkozásában egyaránt, az így eszközölt esetleges változtatások azonban a már létrejött szerződéseket nem érintik. 

2. A VÁSÁRLÁS MENETE, AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

2.1. A szerződés jellege

A honlap megtekintésével létrejött szerződéses jogviszony mellett a Webáruházban történő vásárlás esetén adásvételi szerződés jön létre a Vásárló (Felhasználó) és Eladó (Üzemeltető) között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók. A Webáruház a vásárlás befejezését követően közvetlenül visszaigazoló e-mailt küld a Felhasználó felé. Amennyiben a Webáruház 48 órán belül nem küld visszaigazolást, úgy mind a Felhasználó, mind a Webáruház mentesül ajánlati kötöttsége alól.

2.2. Elfogadó nyilatkozat

Az adásvételi szerződés feltételeit a megrendelés elküldésével a Vásárló elfogadja. A szerződés a megrendelés teljes körű kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően az Üzemeltető által küldött visszaigazoló e-mail kézhezvételekor jön létre. Az e módon létrejött szerződés távollévők közötti szerződésnek minősül, melyet a Polgári Törvénykönyv mellett a 45/2014.(II. 26.) Korm. rendelet szabályoz.

2.3. A szerződés rögzítése

A megrendeléseket Webáruház automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a Vásárló később saját felhasználói fiókjában megtekintheti. Kérés esetén megrendelésről a megrendelés számának ismeretében az Eladó másolatot küld elektronikus formában. Felek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások szabályainak megfelelően megállapodnak, hogy a Webáruházban eszközölt megrendelés útján létrejött szerződés írásban megkötöttnek minősül, valamint a Felhasználó és az Üzemeltető e-mail címen történő kommunikációja írásbeli kommunikációnak minősül.

2.4. Visszaigazolás

A megrendelésre vonatkozó e-mailen történő visszaigazolás az Üzemeltető és a felhasználó között létrejött szerződés tartalmát képezi, és annak e-mailen történő megküldése eleget tesz a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 18. § szerinti „írásbeli megerősítés” követelményének.

2.5. A megrendelések leadása

Megrendelést leadni a Webáruház online felületén lehetséges. A Webáruházban tett megrendelést az Üzemeletető csak akkor tudja befogadni és teljesíteni, ha a Vásárló a regisztrációs és/vagy a vásárlási oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Webáruház felelősséget nem vállal. A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott címzési, vagy más adatok, információk esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltség a Vásárlót terheli.

Amennyiben a megrendelésre valamely promóció/akció keretében kerül sor, úgy arra az akció/promóció keretében meghirdetett speciális rendelkezések az irányadók. Jelen ÁSZF-ben foglalt általános rendelkezéseket az akcióban/promócióban foglalt eltérésekkel kell értelmezni különösen, de nem kizárólagosan a szállítási díj, a fizetés módja és feltételei tekintetében.

2.6. A rendelni kívánt termékek kiválasztása

A Webáruházban böngészve a kiválasztott, megvásárolni kívánt termékek saját oldalán a „Kosárba” ikonra kattintással lehet megvásárlásra kiválasztani. A termékek kiválasztását követően a tényleges rendelési folyamatot a „Pénztár” feliratú ikonra kattintva lehet megkezdeni, majd a szállítási cím, szállítási és fizetési módok megadását követően lehet a rendelést véglegesíteni és elküldeni.

2.7. Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei

Az adatbeviteli hibák javítására a vásárlási folyamat végén, a „Rendelés megerősítése” rovatra kattintás előtt van lehetőség. Az adatok javításához a pénztárfolyamatban az adott lépés sorában lévő szerkesztés gombra kattintva lehet az adatokat módosítani. Regisztrált Felhasználó esetében a regisztráció során megadott adatokat és belépési jelszót bejelentkezés után bármikor meg lehet változtatni az adatokra vonatkozó menüpontban. A "Kosár" tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető. A megrendelés elküldését követően észlelt adatbeviteli hiba esetén ezt haladéktalanul jelezni kell a tutti@tutti.hu email címen. 

2.8. A megrendelések egyedi jellege

Felhívjuk a figyelmet, hogy minden egyes véglegesített megrendelést a Webáruház rendszere külön megrendelésként kezel, így az egymás után közvetlenül, azonos Vásárló részére leadott megrendelések külön csomagban kerülnek kiszállításra, amely esetben a szállítási díj is minden megrendelésnél külön felszámításra kerül. Ha már leadta megrendelését, de a csomagot újabb termékekkel bővíteni szeretné, úgy haladéktalanul lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, így – megrendelés státuszától függően, azaz a csomag futárszolgálatnak történő átadását megelőzően – még módosítható a megrendelés.

2.9. Az árak adótartalma

Az oldalon feltüntetett árak minden esetben bruttó árak, amelyek tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban az adott termékkör tekintetében meghatározott mértékű általános forgalmi adót. A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. Nem csak az általános forgalmi adót, hanem az egyéb terméket terhelő adókat – például népegészségügyi termékadót (NETA) – is tartalmazza. 

2.10. Készletinformáció

A Webáruházban szereplő termékképek és készletinformációk tájékoztató jellegűek és a valóságtól eltérhetnek. A raktárkészlet gyors változásai miatt kivételes esetben előfordulhat, hogy egyes termékek nincsenek raktáron. Az ilyen tévedésekért a Webáruház felelősséget nem vállal, a hiba felismerését követően tájékoztatja a Vásárlót.

2.11. Teljesítés helye

A felhasználó a terméket a megrendeléskor megadott címen veheti át, valamint a kiszállítással egyidejűleg, vagy azt megelőzően a termék vételárát és a feltüntetett járulékos költségeket (például szállítás, utánvét-kezelés díja) a jelen ÁSZF-ben szereplő feltételek szerint fizetheti meg.

2.12. Fizetési módok

A megrendelt termékek vételárát és az esetleges járulékos költségeket (amelyek minden esetben feltüntetésre kerülnek a megrendeléskor) a Vásárló előzetes banki utalással valamint utánvéttel teljesítheti. Utánvétes fizetési mód esetén az utánvét költsége a Vásárlót terheli, melynek aktuális díjáról a megrendelés során a fizetési mód kiválasztásakor kap tájékoztatást a Vásárló.

2.12.1. Fizetési mód és határidő olyan akció keretében leadott megrendelések esetén, ahol az üzemeltető eltekint az szállítási költség megfizetésétől: Amennyiben a megrendelésre ezen akció során, az ott meghatározott szállítási díj-kedvezmény érvényesítésének szándékával kerül sor, úgy a kedvezmény érvényesítésének feltétele a megrendelést követő munkanap délelőtt 10.00 óráig beérkezett pénzügyi teljesítés. Amennyiben az akció keretében leadott megrendelés ellenértéke a megrendelés leadásának napját követő munkanap 10.00 óráig az Üzemeltető (Tutti Kft.) számlaszámára nem érkezik meg, úgy a szállítási díjkedvezményt a Megrendelő nem érvényesítheti. 

2.13. Átvétel módja

A megrendelt termékeket az Eladó futárszolgálat útján történő kiszállítással juttatja el a megadott címre. A megrendelő a várható szállítási napról a kiszállítást teljesítő futárszolgálattól a megrendelés során rögzített e-mail címre kap értesítést. A rendelések teljesítése legalább két munkanapot vesz igénybe abban az esetben, ha a megrendelt termék raktáron van. A szállítási teljesítésének idejét számos külső tényező befolyásolhatja, emiatt az abból eredő kellemetlenségekért vagy kárért a Webáruház felelősséget nem vállal.

2.14. Sérült csomagolású termék

A vevő köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és az átvételi elismervényt aláírni. Sérült csomagolás esetén a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát. Ajánlott a termék sértetlenségét is az átvételkor ellenőrizni, és mennyiségi hiány vagy sérült termék esetén a helyszínen jegyzőkönyvben rögzíteni a hiányt vagy hibákat. A nem sértetlen csomagolású terméket a Vásárló csak saját felelősségére veheti át. 

2.15. Sikertelen kiszállítás

Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb egy alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. A kiszállítás munkanaponként 8-17 óra között történik. A Vásárló köteles olyan szállítási címet és telefonszámot megadni, ahol a fenti időszakban elérhető. Az itt leírt általános szállítási szabályokon felül a Webáruházakban történő megrendelés esetén egyes szállítási feltételek és költségek, kedvezmények eltérhetnek.

3. SZAVATOSSÁG

3.1. Cégünk reklamációt csak írásban (e-mailen vagy levélben) fogad el. A reklamációt 2 napon belül megvizsgáljuk, az eredményről és további teendőkről a Vásárlót írásban értesítjük. A hibás terméket a Vásárló köteles az Eladó ügyfélszolgálata részére eljuttatni.

3.2. A hibás teljesítésre és a szavatosságra vonatkozó szabályokat tekintetében a 2013. évi V. törvény (Polgári Törvénykönyv), valamint fogyasztói szerződés esetében a 19/2014 (IV.29.). NGM rendelkezései az irányadók.

Fogyasztói szerződésre vonatkozó eltérő szabályok: Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít, amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – fogyasztó – és olyan személy között jön létre, aki vagy amely a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti).

A Webáruház szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a Webáruház mentesül a szavatossági felelősség alól.

4. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

4.1. A Webáruház Vásárlóit, mint fogyasztót megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti elállás jog, amelyet a termék kézhezvételét követő 14 naptári napon belül lehet gyakorolni.

A Vásárló a szerződéstől a termék átvételét (illetve amennyiben a termék átvétele még nem történt meg a szerződés megkötésének napját) követő tizennégy (14) napon belül indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Vásárló elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. Az elállás a következő feltételekkel gyakorolható:

Elállás esetén a terméket a Vásárló az elállás közlését követő 14 napon belül sérülésmentes állapotban köteles visszajuttatni a Webáruházhoz. Utánvéttel visszaküldött terméket a Webáruház nem vesz át.

Elállásra vonatkozó igényt a Vásárló e-mailben vagy postai úton írásban, valamint személyesen jelenthet be.

4.2. Elállás esetén a termék visszajuttatásának költségei a Vásárlót terhelik.

4.3. A termék ellenértékét, valamint a szállítási költséget legkésőbb a visszaszolgáltatási kötelezettség teljesítését követő 14 napon belül a Vásárló által megadott bankszámlaszámra teljesíti a Webáruház. A visszatérítés vonatkozik a termék Vásárló részére történő kiszállítási költségekre is, kivéve, ha az elállással érintett termékkel együtt más olyan termék is kiszállításra került, amely tekintetében a Vásárló nem élt elállási jogával.

4.4. Az elállási jog gyakorlása fogyasztókra vonatkozik. Webáruház a nagykereskedelmi és a viszonteladói partnereivel külön megállapodás keretében szabályozza a visszáruzási lehetőséget.

4.5. Amennyiben kérdése merült fel az elállási jog gyakorlásával kapcsolatban, úgy további tájékoztatásért keresse ügyfélszolgálatunkat az ÁSZF elején található elérhetőségeinken. Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. (II.26) Korm. rendelet szövegét itt olvashatja: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR

5. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

5.1. A Webáruház használata és az ott történő vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a lehetséges hibákra.

5.2. A Webáruház üzemeltetője nem vállal felelősséget a következő eseményekért: Az interneten küldött és fogadott bármilyen adat meg nem érkezése, véletlenszerű megváltozása, az internetes hálózatban bekövetkező működési hiba, továbbá bármely szoftver nem megfelelő működése, valamint egyéb esetleges programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei.

5.3. A Webáruház nem tehető felelőssé az olyan károkozásért, amely esetlegesen abból ered, hogy a Felhasználó más személy adatait megadva ad le a Webáruházban megrendelést, vagy illetéktelenül más személyes adatát használja fel. A Felhasználó teljes körű és korlátlan felelősséggel tartozik a más személy személyes adatainak megadásából, illetve Webáruházban történő közzétételéből eredő károkért. Az üzemeltető ilyen esetben minden segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

6. SZERZŐI JOG

6.1. A Webáruház oldalon található valamennyi tartalom: termékleírás, fényképek, ábrák, termékismertetés, tájékoztató, Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi Tájékoztató stb., szerzői jogai – eltérő rendelkezés hiányában – térbeli és időbeli korlátozás nélkül a Webáruház üzemeltetőjét illetik meg. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Webáruházból letöltött tartalmat a Webáruházban történő vásárlástól eltérő célra felhasználni, azokat átdolgozni, másolni, azokkal bármilyen módon visszaélni tilos, és e magatartások bármelyike eljárást von maga után. A Webáruház szerzői és egyéb jogainak megsértése vagy e szerződés megszegése esetén azonnal jogi eljárást kezdeményez a jogsértővel szemben. A Webáruház használatával a felhasználó elfogadja, hogy az oldal tartalmának másolása vagy az itt meghatározott céltól eltérő felhasználása akkor is jogsértésnek minősül (jelen Általános Szerződési Feltételek megszegése miatti szerződésszegésnek), ha az esetleg nem állna szerzői jogi oltalom alatt.

6.2. A Webáruház fenntartja a jogot, hogy bíróságok vagy hatóságok előtt eljárást kezdeményezzen minden olyan személy ellen, aki a Webáruház használatával (ideértve a vásárlást is) jogsértést követ el, illetve arra kísérletet tesz. A Webáruház nem vonható felelősségre a Felhasználón és a Üzemeltetőn kívül álló harmadik személy által más felhasználó sérelmére elkövetett jogsértés miatt.

6.3. Bármilyen, az oldal használatával vagy az oldallal kapcsolatos jogsértés, vagy az Eladót ért érdeksérelem esetén a Webáruház üzemeltetője jogosult a felhasználó regisztrációját azonnali hatállyal felfüggeszteni, személyes és egyéb adatait valamint regisztrációját törölni. Az adatok a jogsértéssel vagy érdeksérelemmel kapcsolatos eljárások céljából továbbra is kezelhetők.

6.4. A Webáruház vagy annak bármely része más weblapon való megjelenítése kizárólag előzetes írásos megállapodás alapján lehetséges.

7. HÍRLEVÉL IGÉNYLÉSE ÉS LEIRATKOZÁS

7.1. A felhasználóknak módjuk van a regisztrációjuk alkalmával, illetve később, az oldal használata során az Üzemeltető hírlevelére feliratkozni. A hírlevélre feliratkozás önkéntes és teljesen ingyenes. Feliratkozás esetén a felhasználó kifejezetten hozzájárul, hogy az általa megadott email címre tájékoztató és kifejezetten reklámcélú tartalmak kerüljenek továbbításra az Üzemeltető által meghatározott időközönként.

7.2. A hírlevélről a felhasználó bármikor, ingyenesen leiratkozhat a weboldalon erre a célra létrehozott „Hírlevél” menüpontban, vagy minden hírlevél végén található „Leiratkozás” linkre kattintva.

8. PANASZÜGYINTÉZÉS

8.1. A panaszok bejelentésére, kapcsolattartásra használható cím és elektronikus levelezési cím megegyezik a Webáruház ügyfélszolgálati címével.

8.2. A Vásárló panaszát írásban jelentheti be. Nem minősül panasznak, ha a Vásárló a Webáruház működésével, tevékenységével kapcsolatosan tájékoztatást, állásfoglalást kér.

8.4. Az írásbeli (ideértve az elektronikus úton) érkező panaszokat a Webáruház – törvény eltérő rendelkezése hiányában – 2 napon belül írásban megválaszolja. Az ilyen módon előterjesztett panaszt a Webáruház egyedi azonosítószámmal látja el. A válaszhoz a Webáruház csatolja a panaszról felvett jegyzőkönyvet vagy a panaszt bejelentő írásbeli dokumentumot is. A rögzített panasznak tartalmaznia kell a panaszos nevét, címét, és a panasz leírását valamint a jogszabályban előírt egyéb adatokat. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles, továbbá felhívja a Vásárló figyelmét a jogorvoslati lehetőségekre A válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni. (Fogyasztó panasza esetén a vállalkozás székhelye szerinti illetékes békéltető testülethez fordulhat: Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.). A Webáruház által felvett jegyzőkönyv tartalmazza a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben előírt adatokat.

9. A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE

9.1. A Webáruház személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályzata jelen Általános Szerződési Feltételek részét képezi. A szabályzat az alábbi linken érhető el:

http://tutti.hu/szemelyes-adatok-kezelese

10. Cookie (SÜTI) használata

10.1. A Webáruház sütiket használ. A Üzemeltető sütikre vonatkozó szabályzata az alábbi linken érhető el:

http://tutti.hu/cookie-hasznalata

11. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK ELFOGADÁSA

11.1. A Webáruház használatával a Felhasználó jelen felhasználási feltételeket megismerte tudomásul vette, és az oldal használatának feltételeként elfogadja.

Jelen dokumentum az Üzemeltető tulajdonát képezi, szerzői jogi oltalom alatt áll, annak egészben vagy részekben történő engedély nélküli felhasználása tilos, és eljárást von maga után.