20.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Szállítási információk

Cégtörténet

1986

Cégünket Prohászka Ottó alapította 3 magánszeméllyel együtt Tutti GMK néven, egy volt kiskocsma épületében, ahol 8 munkatárssal kezdődött meg a fagylaltpor gyártása. A fagylaltszezon végével leállt a termelés és év végén megtörtént a cég első átalakulása Tutti Élelmiszeripari Kisszövetkezetté.

A TUTTI első épülete Ménfőcsanakon
A TUTTI első épülete Ménfőcsanakon
Az első keverőgép
Az első keverőgép

1987

A második fagylaltszezont már egy új telephelyen kezdtük el, immáron 800 m2-en. Egy új gyártósor beüzemelésével Magyarországon elsőként voltunk képesek védőgáz alatt porterméket csomagolni. Annak kiküszöbölésére, hogy a gyártósorok télen se álljanak, megkezdődött a különböző termékek bérgyártása. Saját termékeink köre is kibővült különböző cukrászipari alapanyagokkal.

1992

A vállalat Tutti Élelmiszeripari Kft-vé alakult, illetve első zöldmezős beruházásként Rábapatona mellett egy 3,3 hektáros területen megépítettünk egy 1260 m2-es raktárat. Ezt követően elkezdődött a cég jelenlegi irodaépületének és gyártóüzemének a tervezése, majd építése is.

A TUTTI második épülete, az egykori ÁFÉSZ sütőüzem
A TUTTI második épülete, az egykori ÁFÉSZ sütőüzem

1995

A régi üzemméretet kinőve cégünk átköltözött jelenlegi telephelyére, ahol 5000 m2-nyi beépített terület állt rendelkezésre, most már három gyártósorral. 

1997

A boltok polcaira került a C-vitaminnal dúsított Fruit Icetea elnevezésű jegestea termékcsalád citrom, őszibarack és vadcseresznye ízekben, illetve cappuccino italporral és kávékrémporral bővült fogyasztói termékpalettánk.

2000

Cégünk az 1999-ben bevezetett MSZ EN ISO 9001:1996 minőségirányítási rendszert követően 2000-ben bevezette a HACCP rendszert is, annak érdekében, hogy maximálisan meg tudjunk felelni az egyre növekvő vevői és hatósági igényeknek.

2001

Egy újabb beruházás következtében a géppark  instantizáló és agglomeráló géppel bővült. Az új gépeknek köszönhetően megkezdődött az italautomata töltőanyagok, fogyasztói italporok: a különböző ízesítésű forró csokoládé,  cappuccino, tea italporok, valamint  kávékülönlegességek gyártása.

2003

Sikerült a szigorú EU-s előírásoknak megfelelve megszereznünk az ún. export regisztrációs számot (HU-251), megyénkben hatodikként akkreditáltak minket. Ez elengedhetetlen volt az EU országokba irányuló exporthoz, másrészről minden vevőnk számára garanciát jelentett az élelmiszerbiztonsági szabályok legmagasabb fokú betartásáról.

2004

Az új fejlesztéseknek köszönhetően elkezdődött a különböző étrend-kiegészítő termékek (nagyrészt sporttápszerek) gyártása. A piaci igényeknek megfelelően a gépsor tablettázógépekkel bővült, így a vállalat számára lehetőség nyílt további termékek előállítására.

Tablettázó gép
Tablettázó gép
Kapszulák, tabletták
Kapszulák, tabletták

2005

A 2003-ban forgalomba hozott TUTTI Jegeskávé italpor elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Dicsérő Oklevelét, valamint a KERMI különdíját.

2005 februárjában akkreditáltattuk az ún. IFS – International Food Standard – szabványt, amely alapján vevőink részére garantálni tudjuk a termékeink nyomonkövethetőségét, kiváló minőségét és az élelmiszerbiztonsági előírások legmagasabb szintű betartását.

A HOVENTA Szakkiállításra piacra került az Ecomatic (most már TUTTIMATIC néven futó) töltőanyag termékcsalád, amely a gazdaságos, alacsonyabb árfekvésű, széles termékválasztékú, egyben prémium minőségű töltőanyagokat biztosítja. 

Ecomatic termékcsalád
Ecomatic termékcsalád
Tuttimatic termékcsalád
Tuttimatic termékcsalád

2009

Új üzemrésszel és raktárral bővült a Tutti, így jelenleg 7000 négyzetméternyi beépített területtel rendelkezik a cég. Az új üzemrészen újabb gépek segítségével bővült ki a gyártás, többek között egy kapszulázó és egy tabletta-bevonatoló géppel.

A kibővült Tutti üzem
A kibővült Tutti üzem

2014

Haladva a legújabb értékesítési trendekkel cégünk is elindította saját webáruházát, amelyben a fogyasztói piacra szánt termékeink széles köre vált elérhetővé az egész országban. A Webáruházunk forgalma évről - évre növekszik, a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni erre a korszerű értékesítési csatornára.

2012-ben cégünk Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjban (MAMD) részesült, amely olyan vállalatok országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának.

2015

A brüsszeli székhelyű „The International Taste & Quality Institute” (iTQi) nemzetközi szakzsűrije háromcsillagos díjjal jutalmazta a Tutti Jegeskávé italporunkat. A márciusban rendezett „Superior Taste Award 2015” íz-megméretésen a jegeskávénk ezzel a legkiemelkedőbb eredményt érte el.

2016

A TUTTI alapításának 30. évfordulója. Tulajdonosaink és a munkatársak is egyöntetűen büszkék arra, hogy az elmúlt 30 évben a társaság egy nemzetközileg is elismert, továbbra is magyar magánszemély befektetők tulajdonában álló, diverzifikált termékkörrel bíró középvállalattá vált. Tevékenyésgünk a minőségügy és a vevőközpontúság köré fókuszált, kutatás-fejlesztési és gyártási tapasztalatunk és magas szintű etikai normáink olyan fundamentumokat biztosítanak részünkre, amelyek biztosítják a cég hosszútávú, sikeres működését.

Külön öröm számunkra, hogy export értékesítésünk ebben az évben lépte túl (először) az 1 milliárd Ft-os küszöböt.

A 2005-ös elismerést 11 évvel követően, 2016-ban megújult külsővel, de változatlan beltartalommal Magyar Termék Nagydíjat nyert a Tutti Jegeskávé italporunk.

Nagy büszkeség számunkra, hogy a díjat odaítélő bizottság javaslatára a 2012-ben díjazott vállalkozások közül 2016-ban ismét megkaptuk a lehetőséget, hogy további három évig használhassuk a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj (MAMD) védjegyet.

2017

Ez évben sor került két alapító tulajdonos és családjaik tulajdonrészének kivásárlására, így mára a társaság tulajdonosai kizárólag az alapítás óta ügyvezető igazgatóként tevékenykedő Prohászka Ottó és felesége.

2018

Az export forgalom olyan dinamikusan növekszik, hogy ebben az évben a cég történetében először az export árbevétel meghaladja a belföldi forgalmat.

Mindemellett a jelentős technológiai beruházásoknak köszönhetően növekszik a cég termelékenysége.

Mind a belföldi, mind az export piacok folyamatosan igénylik az innovációt, az új termékötleteket, az egyedi igényeknek megfelelő termékek körében pedig a lehető legszélesebb íz- és méretválasztékot.

Ennek érdekében cégünk tovább erősíti kutatásfejlesztő csapatát, folyamatosan képzi szakembereit, hogy a mai kor követelményeire reagálva helyt tudjon állni az egyre erősödő piaci versenyhelyzetben.

2021

Széchenyi 2020 program keretében megépítésre kerülő új raktár és irodarész üzembe állításának köszönhetően a termelési terület közel 50%-kal növekedett.  A cég logisztikai rendszere jelentősen bővült, valamint a beszerzésre kerülő új eszközök és berendezések számos új lehetőséget nyújtanak, mind új termékek, mind pedig új piacok területén. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 468,07 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Valamint a  Széchenyi 2020 program és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat segítségéve 300 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítésére került sor.