Ingyenes szállítás 3000 Ft felett! Szállítási információk

Cégtörténet

A céget 1986. március 26-án alapította Prohászka Ottó 3 magánszeméllyel együtt Tutti GMK néven, egy volt kiskocsma épületében. 8 munkatárssal megkezdődött a fagylaltpor gyártása. A fagylaltszezon végével leállt a termelés és év végén megtörtént a cég első átalakulása Tutti Élelmiszeripari Kisszövetkezetté, hogy kiküszöböljük a GMK-kal szembeni hátrányos megkülönböztetést.

Tutti Kft. második épülete 1987-1994.
Tutti Kft. második épülete 1987-1994.

A második fagylaltszezont már egy új telephelyen kezdtük el, immáron 800 m2-en. Egy új gyártósor beüzemelésével Magyarországon elsőként voltunk képesek védőgáz alatt porterméket csomagolni. Annak kiküszöbölésére, hogy a gyártósorok télen se álljanak, megkezdődött a különböző termékek bérgyártása. Saját termékek köre is kibővült különböző cukrászipari alapanyagokkal.

A vállalat második átalakulása 1992-ben történt, Tutti Élelmiszeripari Kft-vé. A régi üzemméretet kinőve 1995-ben a Tutti átköltözött jelenlegi telephelyére, ahol 5000 m2-nyi beépített terület állt rendelkezésre, most már három gyártósorral. A következő években számos új termékkel bővült a termékskála, így elkezdődött a cappuccino, kávékrémpor és C-vitaminnal dúsított jeges tea italporok előállítása.

2001-ben egy újabb beruházás következtében a gépsorok egy instantizáló és egy granuláló géppel bővültek. Az új gépeknek köszönhetően megkezdődött az italautomatás italporok, a különböző ízesítésű forró csokik, kávékülönlegességek, cappuccinok, és tea italporok gyártása. Az instant italporok között a legsikeresebb termék a Jegeskávé italpor, amely 2004-ben a Csomagolástechnikai kiállításon díjat nyert, majd 2005-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Dícsérő Oklevelét, valamint a KERMI különdíját.

A fejlesztéseknek köszönhetően 2004-től elkezdődött a különböző táplálék-kiegészítő szerek gyártása. A piaci igényeknek megfelelően a gépsor tablettázógépekkel bővült, így a vállalat számára lehetőség nyílt további termékek előállítására.

2009-ben új üzemrésszel és raktárral bővült a Tutti, így jelenleg 7000 négyzetméternyi beépített területtel rendelkezik a cég. Az új üzemrészen újabb gépek segítségével bővült ki a gyártás, többek között egy kapszulázó és egy tabletta-bevonatoló géppel.

Tutti Kft. jelenlegi telephelye 1991-2018.
Tutti Kft. jelenlegi telephelye 1991-2018.