20.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Szállítási információk

Best Managed Companies 2023

16 magyar cég kapott Best Managed minősítést 2023-ban Magyarországon

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program a Deloitte Private globális üzleti mentorprogramja, amely a helyi magántulajdonban lévő vállalatok támogatására és elismerésére jött létre. A 2023-as programban a független szakmai zsűri 16 magyar magánvállalkozásnak ítélte oda a rangos Best Managed (Kiválóan Vezetett) elismerést.

Idén második alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Deloitte Private üzleti mentorprogramja, mely a kiválóan vezetett magánvállalkozások munkáját ismeri el. 

A Best Managed (Kiválóan Vezetett) minősítéssel rendelkező vállalkozások számos olyan közös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a folyamatos és fenntartható növekedést. Egyik ilyen tulajdonság, hogy az elmúlt évekre jellemző kihívásokkal teli gazdasági környezetben is képesek voltak a változásokra lehetőségként tekinteni. Elkötelezettségüknek, rugalmasságuknak és előre tekintő gondolkodásmódjuknak köszönhetően sikerült fenntartaniuk a fejlődést. 

– mondta dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere.

A programban résztvevő vállalatoknak lehetőségük volt betekintést nyerni a globális vezető gyakorlatokba, valamint magasan kvalifikált mentorok segítették őket a program különböző fázisai során. Többek között megerősítést kaptak a vállalatok a bevált gyakorlataikról, valamint a potenciális fejlesztendő területeikre vonatkozóan. Bevált gyakorlatra jó példa a hatékony irányítási modell alkalmazása, ami a turbulens gazdasági környezetben is lehetővé teszi a gyors és hatékony reakciót a különböző kihívásokra, de szintén ide sorolható a megfelelő tőkestratégia megléte vagy akár a folytonosság biztosítása tulajdonosi és operatív szinteken.

A program során egy független, szakmai zsűri döntött arról, hogy mely cégek kapják meg a Best Managed (Kiválóan Vezetett) minősítést. A döntés alapját a mentorprogram során összeállított átfogó pályázati anyag adja, mely a nemzetközi Best Managed Companies program metodikáját követi. A zsűrit Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, Dr. Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Akadémiai Fejlesztési Rektorhelyettese, Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója és Wolf László, az OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese alkotta.

A tavalyi program sikere láttán megduplázódott az idei jelentkező vállalatok száma. A mentorprogram kiváló lehetőség arra, hogy a hazai magánvállalatok lássák, hogy hol tartanak a globális vezető gyakorlatokhoz képest. Ezen kívül a célunk, hogy közösséget építsünk a Best Managed vállalatokból hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

– tette hozzá dr. Bálint Gergely, a Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok program operatív vezetője

A 2023-as program díjazott vállalatainak listájára szeptember 29-én derült fény a Szépművészeti Múzeumban tartott gála esemény keretein belül.

Az idei évben az alábbi 16 cég érdemelte ki a Best Managed (Kiválóan Vezetett Vállalatok) minősítést: 

 • BioTechUSA-cégcsoport
 • CÉH Zrt.
 • DM-KER Nyrt.
 • Dorsum Zrt.
 • H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.
 • HELL ENERGY Magyarország Kft.
 • Hunland Csoport
 • Márka Üdítőgyártó Kft.
 • Petrányi Autó Kft.
 • Qualysoft Informatikai Zrt.
 • Schiller Autó Család Zrt.
 • Simon Plastics Kft.
 • TOM-FERR Zrt.
 • Tutti Kft.
 • Vöröskő Kft. (Euronics)
 • Wagner Solar Hungária Kft.

 A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program nemzetközi háttere

A programot 1993-ban indították el Kanadában, ahol azóta is sikeresen működik és mára már az ország egyik vezető üzleti mentorprogramjának számít. Jelenleg összesen 48 országban van jelen, többek között az európai országok többségében, az Egyesült Államokban, valamint Dél-Amerika és Ázsia több országában.

A hazai programról bővebb információ a bestmanaged.hu oldalon érhető el.

Budapest, 2023. október 2.

Hivatkozás: Deloitte