20.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Szállítási információk

Deloitte Kiválóan Vezetett Vállalatok

Ezek a vállalatok kaptak Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítést Magyarországon


A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program a globális Deloitte Private vezető üzleti mentoring programja, amely a helyi magántulajdonban lévő vállalatok támogatására és elismerésére jött létre. A 2022-es programban a független szakmai zsűri 10 magyar magánvállalkozásnak ítélte oda a rangos Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) elismerést.    

Budapest, 2022. november 22.
Eredeti cikk

2022-ben első alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Deloitte Private üzleti mentoring programja, mely a kiválóan vezetett magánvállalkozások munkáját ismeri el.

A „Best Managed (Kiválóan Vezetett Vállalatok)” minősítéssel rendelkező vállalkozások számos olyan közös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a folyamatos és fenntartható növekedést. Ilyen tulajdonság lehet például egy egyedileg kialakított és jól kommunikált stratégiai terv vagy akár a termelékenység és innováció fejlesztésére fektetett kiemelt hangsúly.

 A programban résztvevő vállalatok felkészültsége kiemelkedő volt a nemzetközi tendenciákhoz mérve. A minősítést elnyerő vállalatoknál professzionális irányítás és minőségi folyamatok voltak megfigyelhetőek. Többek között kiemelt hangsúlyt fektetnek a stratégia-alkotásra és megvalósításra, kialakult innovációs kultúrával rendelkeznek, ahol a vezetői szinteken megfelelő nyitottság mutatkozik a munkavállalói ötletek megvalósítására és jutalmazására. A díjazott vállalatok rendkívül rugalmasan tudnak reagálni különböző vész-esetekre és fókuszált megközelítéssel tudják a vállalaton belüli produktivitást növelni a legfontosabb mérőszámokat szem előtt tartva – mondta dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere.

Hazánkban ez az első év, hogy elindult a program, a vállatok által elkészített pályázati anyagokat egy független szakmai zsűri értékelte (Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója, Dr. Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar dékánja, Wolf László, az OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese, Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója és Koji László, az MGYOSZ alelnöke).

A programban résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük volt betekintést nyerni a nemzetközi vezető gyakorlatokba, valamint magasan kvalifikált mentorok segítették őket a program különböző fázisai során. Többek között megerősítést kaptak a vállalatok a bevált gyakorlataikról, valamint a potenciális fejlesztendő területeikre vonatkozóan konkrét javaslatokat kaptak a mentoroktól. Az üzleti mentorprogramot évente tervezzük újraindítani, így a hosszútávú célunk az az, hogy minél több hazai magánvállalat számára tegyük elérhetővé a programot ezáltal is támogatva az üzleti működésüket – tette hozzá dr. Bálint Gergely, a Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok program operatív vezetője.

A 2022-es program díjazottjainak listája november 17-én derült ki a Szépművészti Múzeumban tartott gála esemény keretein belül. Az első magyarországi program során 10 cég érdemelte ki a Best Managed (Kiválóan Vezetett Vállalatok) minősítést, ami a globális program mércéjét tekintve is kiemelkedő eredmény.

A minősítést elnyerő vállalatok:

DM-KER Nyrt.
Dorsum Zrt.
H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.
HELL ENERGY Magyarország Kft.
Hunland Csoport 
Qualysoft Informatikai Zrt.
Schiller Autó Család Zrt.
TOM-FERR Zrt.
Tutti Kft.
Vöröskő Kft. (Euronics) 

A programról bővebb információ ide kattintva érhető el.

Sajtó: Portfolio.hu